• מעשר כספים - למי?

מעשר לאח גדול שהסתבך בחובות

הרב בנימין במברגר

ז סיון תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב יש לי אח גדול שלא יודע להתנהל עם כסף והרבה פעמים בחייו נשאר בלי כסף לאוכל לפני שנתיים הוא פתח עסק בארץ ונכנס לחובות גדולים. הורי עשו הסדר עם הבנק והם משלמים לו את החובות שלו כי הוא עזב את הארץ ובשביל לחזור לארץ הם בחרו לכסות לו את החובות. ראוי לציין שאבי ואמי בני שישים והם עובדים מאוד קשה אני נשוי ויש לי ילד. אני מרוויח יפה וגם עוזר לאח הגדול הבנו שיש לאחי בעיה והוא צריך לחזור לארץ לטיפול כדי שיפסיק להסתבך כל הזמן בחובות. השאלה שלי האם אני יכול לעזור להורים לכסות חובות ולעזור לאחי הגדול מכספי מעשר תודה מראש
תשובה
כן. ראוי שחלק מהכסף יהיה לנזקקים שאינם מהמשפחה. אבל כדאי להתנהל בחכמה בכדי שלא יהיה מצב בו אחיך מתרגל להיכנס לחובות ואתה המציל שלו.