• שבת ומועדים
  • מוקצה

מציאת מטבעות במכנס בשבת

הרבנות הראשית לישראל

כ"ח שבט תשע"ו
שאלה
שלום וברכה, גיליתי בליל שבת כי המכנס שאני לובש יש בו מטבעות (מספר שקלים בודדים). מה עלי לעשות במקרה זה אם גיליתי בביתי ויש לי מכנס אחר ואם אין לי מכנס אחר? אם יש לי מכנס אחר ויש לי רק חגורה אחת הנמצאת במכנס עם הכסף והוצאתי את המטבעות האם עשיתי כהלכה ואם לא מה התיקון? האם יש ענין לתרום את הכסף הזה לצדקה (שאגב הוא היה עודף מהמקוה של יום שישי) ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה לכתחילה יש להחליף את המכנסיים, אפשר להעביר את החגורה למכנס אחר. אפשרות נוספת לנער את המטבעות מהמכנסיים בלי לגעת בהן. יש לעשות את הנ"ל בזריזות אחר שנודע מהמטבעות. בברכה הרב חגי בר גיורא