• שאלות נוספות

הגיש תביעת גירושין ונעשה משותק, האם ניתן לחייבו במזונות אישה

הרב מרדכי גרוס

ח אייר תשע"ו
שאלה
אדם הגיש תביעת גירושין, והאישה תבעה שלום בית, אך תוך כדי ההליך האיש חלה במחלה ניוונית קשה, וכיום אינו מתקשר וכ"ש שאינו יכול לתת גט. כיוון שהוא הגיש תביעת גירושין הוא עזב את הבית, ועבר לגור אצל משפחתו (אחים/אחיות), כעת האישה גרה לבד בבית המשותף ומעוניינת לתבוע מזונות אישה וכן מדור מדין עולה עימו ואינה יורדת (דהינו שלא יוכל למכור את הדירה המשותפת כי רגילה לחיות ברמה כזו) לעומתה הבעל טוען (ע"י עו"ד כמובן) שחייבים למכור את הדירה כיוון שהבעל צריך את הכסף בשביל רפואתו, האישה לעומתו טוענת כי הבעל יכול לשוב לביתה היא מוכנה לטפל בו כך שאין צורך אמיתי למכור את הבית. עם מי הדין האם אפשר למכור את הבית ולפגוע במדור האישה (עולה עימו ואינה יורדת) או אי אפשר למכור את הבית ועל הבעל לשוב לבית המשותף. והאם בכל מקרה יש על הבעל חיוב מזונות אישה מדין מעוכבת מחמתו להינשא. (אודה מאוד באם יצורפו לתשובה מקורות)
תשובה
שלום וברכה, בעל חייב במזונות ומדור אשתו, כל עוד הוא נשוי לה. אף לאחר שתבע תביעת גירושין. (אא"כ האשה היא הגורמת לכך שאינם חיים יחד, אם כך המציאות, במקרים מסויימים היא מפסידה מזונותיה. מקורות בשו"ע אבה"ע סי' ע. ובפרט בסעיף יב) הנדון האם לתת לאשה דירה של הבעל, או דמי שכירות, ושמא לצמצם הדבר כך שהאשה תשכור דירה מהמשכורת שלה, תלוי בפרטי העניין. בית הדין הרבני, הוא המומחה לעניין. הם פוסקים בנושא באופן אובייקטיבי ללא צידוד לכל צד. בברכה שנתבשר בשורות טובות. הרב מרדכי יוסף גרוס.