• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

פרגולה מאלומיניום

הרב יצחק בן יוסף

י"א סיון תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב, אנו מתכננים לבנות פרגולה על מרפסת הגג. הומלץ לנו לא לבנות אותה מעץ בשל פגעי מזג האויר והתחזוקה היקרה. גדר הגג יכולה לשמש כקירות עבור הסוכה. האם קיימת אפשרות לבנות פרגולה מאלומיניום ובכל זאת היא תוכל להוות בסיס לסוכה? מהם התנאים לכך? תודה וברכה
תשובה
פרגולה מעץ יכולה להיות כשרה ומוכנה לכול השנים - עם מעשה קטן לכבוד החג. גג פרגולה ממתכת - ניתן לעשות מסגרת מסיבית קבועה - וכיסוי מתכתי קליל שניתן לפירוק והורדה - ולהניח את הסכך על מסגרת המתכת, כאשר הסכך אינו נוגע במתכת אלא בקרשים שמעל המסגרת.