• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

תבנית חלבית בתנור בשרי

כולל הלכה בית אל

י"ט אדר ב' תשע"ט
שאלה
חיממתי רולדת עוף בתנור הבשרי ובטעות הייתה שם תבנית חלבית לא בת יומה שנשארה בתנור בזמן האפיה. מה דין העוף, התבנית החלבית והתבנית והרשת הבשריות?
תשובה
שלום וברכה . האוכל לא נאסר. כמו כן גם התבנית הבשרית והרשת הבשרית לא נאסרו. לגבי התבנית החלבית, מכיון שיש חשש של זיעה שהגיעה מהרולדה-העוף הבשרי והזיעה הזאת הגיעה אל התבנית החלבית ותאסור אותה. לכן יש לבדוק אם הגיעה זיעה היינו להעביר את היד על התבנית ואם מרגישים סוג של שומניות אזי התבנית נאסרה ואם לא הרי היא מותרת. מכיוון שיש הסוברים שאין זיעה באפייה (אגר"מ יו"ד נט' בסופו. וכן יבי"א ח"ה יו"ד ז.ו) אזי אע"פ שיש מצריכים ליבון לתבנית כאן אנו נקל שמספיק בהגעלה בלבד. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי.