דיני ממונות

הרב משה מאיר אבינר

י"ח אב תשע"ט
שאלה
אני עובד בעבודה עם רכב. עשיתי תאונה קלה והזקתי רכב אחר והמעסיק לא רוצה לערב את הביטוח כדי שלא יעלה לו הפרמיה. שאלתי את המעסיק אם לשלם לנהג שפגעתי בו והוא אמר לי כן. כשביקשתי את ההחזר אמר שמספיק שמשלם על הרכב שלו שניזוק ואין סיבה שישלם גם על הרכב השני. מה ההלכה אומרת בכללי? ונניח והצדק איתי האם מותר לי להערים עליו כדי שאקבל את כספי (לדומה להוסיף שעות)?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, כדאי לפנות לבית דין לממונות או לרב מוסכם אשר ישמע את שני הצדדים ויבדוק את העובדות ורק כך תוכל לקבל תשובה מדוייקת. א. יש לבדוק האם בחוזה העסקתך יש סעיף שמיתייחס לתאונות, ועל מי האחריות. כאשר אין התיחסות בחוזה: ב. לגבי הנזק שנגרם לאחר, ע"פ דין תורה האדם שעשה את נזק צריך לשלם לניזוק אף שהוא הזיק על ידי רכב של אחר או של המעביד. ג. לגבי הנזק שקרה לרכבו של המעביד, אם התאונה קרתה מחמת פשיעת העובד, העובד חייב בנזקים. ואם באונס, פטור. בברכה,