מפת גבולות בהר הבית

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אב תש"פ
שאלה
מה דעת הרב על "מפת גבולות" המקומות המותרים בהר הבית שפורסמה בחיבור הלכתי ובפרסומים שונים? מה דעת הרב על ההדרכות לנשים המופיעות בפרסומים אלו?
תשובה
לשאלתך בעקבות מפת גבולות הקדושה בהר הבית שהודפסה בחיבור הלכתי ובפרסומים שונים, הריני להבהיר כי מפה זו אינה על דעתי והיא עלולה להביא לכניסה למקומות אסורים באיסור חיל ואף בספק כרת. ההיתר לגברים לעלות להר הבית אחרי טהרה כדין, הוא רק בצמוד לכתלים ע"פ המסלול המסומן במפה המצ"ב ואסור לסטות ממנו. לא ירחק היום ובע"ה יתפרסם חיבור הלכתי שיבאר את הדברים באריכות. בנוגע לעליית נשים, התנגדותי ידועה מזה שנים (בפרט לטבילת רווקות). פרסומים מהווים מכשול באיסורים שונים בפני ציבור העולות. צילום המפה של המסלול המותר בהליכה המוזכר במכתב מצ"ב.