• פירות וירקות

שטיפת כרוב בשבת

הרבנות הראשית לישראל

י"ט אלול תש"פ
שאלה
1. האם מותר לא לשטוף בסבון כרוב של גוש קטיף, אחרי שמורידים 3 קליפות ראשונות? 2. א) האם אפשר להשרות כרוב ועלים מושגחים (נצרכת שטיפה של 3 דק) בשבת? (אנו שוטפים לפני שבת אך הוא מתקלקל עד לסעודת שבת בבוקר) ב) האם מותר לשטוף אותם בעזרת מסננת או שאסור להעזר בכלי וזה נחשב בורר? תודה רבה!
תשובה
ב"ה שלום וברכה עצה מעשית לשטוף ביום שישי לתת למים לטפטף לנגב בניר סופג ולעטוף בניר סופג וכך הירק ישמר. בדיעבד אפשר לשטוף בשבת בתנאי שלא רואים בעין חרקים בכל עלה. בברכה הרב חגי בר גיורא