תורה ספרדית-מזרחית-מערבית בציונות הדתית

הרב דוד חי הכהן

שאלה
שלום כבוד הרב, התורה בציונות הדתית בצורה מרכזית בעיקרה הושפעה מרבנים ממוצא אשכנזי וקצת הושכחה באופן לא מודע דרך התורה והרבנים אצל הספרדים מזרחים מערביים, ובכן, א. האם הרב חושב שזה נכון במציאות? ב. האם ניתן ליצור זהות ספרדית - מזרחית - מערבית בשילוב תורת הרב קוק?
תשובה
א. אם הכוונה בציונות לאהבת הארץ ואהבת ישראל וקירוב רחוקים זה היה ידוע בין כל גדולי התורה הספרדים- הבן איש חי והראשונים לציון ועוד. אלא שהסגנון היה תורני ולא ספרותי. ואין לעשות מזה הפרדה. מורנו הרב צבי יהודה זצ"ל העריץ מאוד את אור החיים הקדוש ועוד. ב. בוודאי שכן כי בעומק הדעות הרבנים הספרדים קרובים לתורת הרב קוק זצ"ל עוד יותר מרוב הרבנים האשכנזים.