• שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

תנור עם כפתור מצב שבת

הרב יואב חנניה אוקנין

ג אדר א' תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב האם מותר להוציא מהמקרר אוכל ולשים בתנור שיש לו מצב שבת כפתור מיוחד למצב שבת.האוכל מונח בצלחות שיונחו על התבנית אפייה.יש גם נייר אפייה בין התבנית לצלחת תודה
תשובה
שלום ורכה , אני מבין לפי שאלתך שמדובר בתנור עם כפתור למצב חום קבוע ללא קשר לפתיחת דלת התנור. בתנור שכזה אפשר להשתמש במקום פלטה של שבת. ראוי לכסות את הכפתורים עם פתק קטן שכתוב עליו "שבת", כדי שלא יבוא להגביר או להנמיך את החום. כל האמור לעיל מתייחס לגבי מאכלים יבשים, אבל לגבי מאכלים נוזליים יש עוד תנאים שצריך להקפיד עליהם, על מנת שיהיה מותר להחזיר מאכל לתנור.