שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
תבשיל שנגמר בישולו רק לאחר כניסת שבת האם צריך לחכות שיתקרר ורק אז אפשר להוציא ממנו דברים? או שמרגע שהוא מוכן אז אפשר להוריד מהפלטה ולהוציא ממנו דברים?
תשובה
בס"ד שלום רב, תבשיל שהתבשל כל צרכו לדעת שולחן ערוך מותר להוציא ממנו אפילו בעודו על האש. אך משנה ברורה נוקט לכתחילה שיש להורידו מגוף החימום ואז לקחת, אפילו הוא רותח. אמנם, בשעת הצורך (שקשה להוריד את הסיר) אפשר להקל להוציא מן הסיר אפילו בעודו על גוף החימום(פלטה), כאמור בתנאי שהוא מבושל לחלוטין. ואם כן מורידים מהפלטה ורוצים להחזיר יש להקפיד על דיני החזרה. כל טוב
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il