• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

בשר צלוי בערב פסח

הרב נועם דביר מייזלס

י"ד ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום. האם מותר לאכול בערב פסח שוק טלה? ואם יש הבדל בין צליה לבישול?
תשובה
שלום וברכה. א. מותר לאכול בערב פסח, גם בשר צלוי. ב. רק בצלי נהגו איסור, ולא בבישול. מקורות: א. רק בליל פסח נהגו שלא לאכול צלי (שו"ע סי' תע"ו ב'), מטעם שזה נראה כאילו אוכלים קרבן פסח מחוץ לירושלים (ראה פסחים נג.). וכך נוהגים בני אשכנז ורבים מבני ספרד (חזו"ע פסח עמ' קע"ה). אולם התימנים נהגו לאכול צלי בליל פסח. ב. כאמור לעיל, ואיסור זה חל על כל סוגי הבשר שטעונים שחיטה, ולכן מותר לצלות דגים, ביצים וכיוצא בזה (שו"ע שם). וכתב המ"ב (שם סק"א) שאפילו צלי בקדירה אסור, ואפילו אם בישלו במים ואח"כ עשאו צלי קדר, יש לאסור. ואם היה צלוי ואח"כ בשלו, מותר (שם), וכן ניתן להציע למי שכבר צלה והדבר נצרך לו כגון שבאו אורחים. בברכת פסח כשר מאיר ושמח, בברכה נאמנה,