ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה קמח, תבלינים וקטניות

ניפוי קמח רגיל

הרב דוד חי הכהןכ אייר תשס"ג
2350
שאלה
האם ניתן להשתמש בקמח שנטחן לפני פחות מ 24 שעות ללא ניפוי? (למשל קמח שנטחן לאחר הפסח ומגיע לחנויות פחות מיממה לאחר סיום החג). האם ניתן לשמור קמח מנופה בקרור ולהשתמש בו במועד מאוחר יותר ללא ניפוי חוזר?
תשובה
מן הדין אין לחשוש להתלעת הקמח בתוך עשרים וארבע שעות מטחינתו ובתנאי שלא היה בסביבה שיש בה תולעים העלולים לחדור אליו. ואין הדבר ברור מה המצב בחניות לכן לכתחילה ראוי להיזהר. ומותר לשמור קמח מנופה במקרר ולהשתמש בו מאוחר יותר ללא ניפוי חוזר. לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א. בעניין קמח מלא: לתשובת רבני מכון התורה והארץ. לתשובת הרב יוסף דהאן שליט"א.
עוד בנושא קמח, תבלינים וקטניות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il