ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ניפוי קמח רגיל | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ אייר תשס"ג

ניפוי קמח רגיל


הרב דוד חי הכהן

שאלה:
האם ניתן להשתמש בקמח שנטחן לפני פחות מ 24 שעות ללא ניפוי? (למשל קמח שנטחן לאחר הפסח ומגיע לחנויות פחות מיממה לאחר סיום החג).
האם ניתן לשמור קמח מנופה בקרור ולהשתמש בו במועד מאוחר יותר ללא ניפוי חוזר?

תשובה:
מן הדין אין לחשוש להתלעת הקמח בתוך עשרים וארבע שעות מטחינתו ובתנאי שלא היה בסביבה שיש בה תולעים העלולים לחדור אליו. ואין הדבר ברור מה המצב בחניות לכן לכתחילה ראוי להיזהר. ומותר לשמור קמח מנופה במקרר ולהשתמש בו מאוחר יותר ללא ניפוי חוזר.

לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.

בעניין קמח מלא:
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
לתשובת הרב יוסף דהאן שליט"א.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il