• הפסק בתפילה

הפסק תפילת עמידה בגלל כעס

הרב דוד חי הכהן

י"ד תמוז תשס"ז
שאלה
מעדתי בתפילת העמידה. כעס גדול כבש את יצרי וגרם לי להפסיק מתפילתי ונזקקתי לשבת מספר דקות להרגע ושוב לחדש את תפילתי. האם טוב שכך עשיתי, או שמא עלי לתקן בדרך אחרת ולכפר על כך שכשלתי בתפילתי בפני בוראי, ואיך עלי לנהוג בעת צרה שכזו?
תשובה
אם אדם לא מסוגל להתפלל מותר להפסיק עד שירגע ויחזור לתפילה ראויה. כמובן שאסור לדבר או לעשות מעשים שגורמים לזילזול בתפילה. עצם ההפסקה בשקט שנועדה לאפשר את המשך התפילה מקודשת ונחשבת לתפילה בעצמה. כדאי לברר עם עצמך בכל זאת שהכעס הוא מיותר וחסר ערך כדי שלא תגיע לכך פעם אחרת.