• יחוד

ייחוד בקופת חולים?

הרה"ג דוב ליאור

ג אלול תשס"ח
שאלה
בעבודתי כאחות בקופת חולים, בחדר הטיפולים יש ידית לדלת רק מבפנים. מה הדין בטיפול בגבר, כאשר הדלת סגורה - והיא בעצם נעולה, ויש אפשרות רק לשני רופאים בסניף להכנס, כי יש להם מפתח. אבל גם אז, בדרך כלל הם דופקים לפני כן.האם אין בעיה של יחוד?. כמו כן יש לציין שיש מצבים שמאד נצרך סגירת הדלת לשם פרטיות וצניעות החולה כי אנשים עלולים לפתוח בלי לשאול.
תשובה
אם היא אשה נשואה הרבה מהראשונים נוקטים שאם בעלה בעיר אין איסור וחלק אפילו לכתחילה, ואם היא לא נשואה זה בעיה. (אפשר לשים פרגוד לפני הדלת לשמור על הצניעות).