• שאלות כלליות

לאיזה כיוון להתפלל בכותל?

הרב אליעזר מלמד

י"ט טבת תשס"ט
שאלה
בנסיעה האחרונה לירושלים התעורר במשפחתנו ויכוח. לאן צריך לפנות כשמתפללים בכותל?
תשובה
העומדים ברחבת הכותל המערבי צריכים להפנות את עצמם בתפילת עמידה לכיוון מקום המקדש. כלומר, העומדים ברחבה הפתוחה, צריכים לפנות מעט שמאלה, והעומדים בעזרת גברים באמצע המקום המקורה, יכוונו עצמם ישר. כך נלמד מן המשנה במסכת ברכות: "היה עומד בירושלים, יכוון את פניו כנגד המקדש ואת ליבו לבית קודש הקודשים" (ברכות ל, א), וכן פסק בשו"ע או"ח צד, א. ראה עוד פניני הלכה תפילה<\a> --- התשובה נכתבה על ידי הרב יגאל ללום על פי פסקי הרב אליעזר מלמד שליט"א.