• נישואין

נישואין בבני עקיבא

כולל דיינות פסגות

ל כסלו תש"ע
שאלה
קרה מקרה שטות ואמרתי לאחת מבנות השבט שלי בסניף: הרי את מקודשת לי וכו’. עכשיו רציתי לדעת, אם ראו אותנו רק שני עדים. האם אנו נשואים או שלא? ואם כן, מה אוכל לעשות מבלי לגלות להורי?
תשובה
היות ואנו נשאלים לעתים קרובות שאלות מעין אלה חשוב להבהיר את חומרת המעשה. נישואין כמשחק וללא כוונה מכונים בהלכה "נישואי שחוק", ונפסקה ההלכה בשו"ע אבן העזר סימן מ"ב שחוששים לקידושין האלה ואין אומדנות בקידושין ואי אפשר לומר שלא התכוונו ברצינות למעשה. ישנן לכך השלכות רבות, הבחורה עשויה להיחשב אשת איש ואם לא יסודר העניין כהלכה ותתחתן בעתיד יהיו בניה חס ושלום ממזרים, ואף אם הולכים לבית דין מיד ובית הדין מחליטים לתת לה גט הרי שנאסרת מעתה ואילך להינשא לכהן. גם הבעל שישא אשה אחרת עובר על חרם דרבנו גרשום. לכן, אני פונה לכולם לחדול ממעשים בלתי אחראיים כאלה, שטות של רגע יכולה לגרום נזק בלתי הפיך והרבה כאב וסבל. למעשה עליך לפנות בדחיפות לבית הדין האזורי והם יחקרו את פרטי המקרה, את מעשה הקידושין, ואת העדים ויורו לך כיצד לנהוג. הרב ניר אביב