• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

כיצד לעשר שיח תבלין

מכון התורה והארץ

י"ב שבט תש"ע
שאלה
עברנו לבית חדש ויש לי בגינה, מלבד עצי פרי, גם שיח של לימונית (לואיזה). האם וכיצד לעשר את הלואיזה ו/או כל שיח תבלין (כמובן שאנו נבדוק את העלים לפני השימוש)?
תשובה
בכל פעם שקוטפים את הירק צריך לעשר. צריך לתת מעשר ראשון ללוי ומעשר שני יש לחלל. לכל סדר ההפרשה והברכות כדאי לרכוש את תקליטור "תרומות ומעשרות" במכון התורה והארץ 08-6847325. כמו כן, כדאי להצטרף ל"בית האוצר" על מנת להיות מנוי על מעשר ראשון ועל חלול מעשר שני. אם יש שאלה מיוחדת או בעיה מיוחדת נא לפרט. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון