שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

שיטת הרמ"א בבישול אחר בישול בנוזלים

undefined

הרב אליעזר מלמד

ב אב תשס"ב
שאלה
לשיטת הרמ"א מותר לבשל בשבת נוזל מבושל שהתקרר, רק אם נותרה בו קצת חמימות. מה הגדר חום של החמימות זו (כמה מעלות)? האם מותר לקחת מרק קר לגמרי, לחמם אותו בהיתר (למשל בשמש), ואז כשיש בו חמימות - לשים אותו על האש?
תשובה
א) כל זמן שעדיין אפשר לאכול אותו כמאכל חם, מותר לחזור ולהרתיחו למנהג הרמ"א. למשל, מרק שמתקרר לגמרי אינו טעים, אבל כשנותרה בו עוד חמימות - אפשר לאוכלו, וזה החום שמאפשר להרתיחו שוב. ב) ברור שאסור לחמם מרק קר בשני שלבים. לתשובת הרב דב ליאור שליט"א.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il