ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

שיטת הרמ"א בבישול אחר בישול בנוזלים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב אב תשס"ב

שיטת הרמ"א בבישול אחר בישול בנוזלים


הרב אליעזר מלמד

שאלה:
לשיטת הרמ"א מותר לבשל בשבת נוזל מבושל שהתקרר, רק אם נותרה בו קצת חמימות.
מה הגדר חום של החמימות זו (כמה מעלות)?
האם מותר לקחת מרק קר לגמרי, לחמם אותו בהיתר (למשל בשמש), ואז כשיש בו חמימות - לשים אותו על האש?

תשובה:
א) כל זמן שעדיין אפשר לאכול אותו כמאכל חם, מותר לחזור ולהרתיחו למנהג הרמ"א. למשל, מרק שמתקרר לגמרי אינו טעים, אבל כשנותרה בו עוד חמימות - אפשר לאוכלו, וזה החום שמאפשר להרתיחו שוב.
ב) ברור שאסור לחמם מרק קר בשני שלבים.

לתשובת הרב דב ליאור שליט"א.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il