- שבת ומועדים
- הלכות בישול כלליות
שיטת הרמ"א בבישול אחר בישול בנוזלים
שאלה
לשיטת הרמ"א מותר לבשל בשבת נוזל מבושל שהתקרר, רק אם נותרה בו קצת חמימות.
מה הגדר חום של החמימות זו (כמה מעלות)?
האם מותר לקחת מרק קר לגמרי, לחמם אותו בהיתר (למשל בשמש), ואז כשיש בו חמימות - לשים אותו על האש?
תשובה
א) כל זמן שעדיין אפשר לאכול אותו כמאכל חם, מותר לחזור ולהרתיחו למנהג הרמ"א. למשל, מרק שמתקרר לגמרי אינו טעים, אבל כשנותרה בו עוד חמימות - אפשר לאוכלו, וזה החום שמאפשר להרתיחו שוב.
ב) ברור שאסור לחמם מרק קר בשני שלבים.
לתשובת הרב דב ליאור שליט"א.

חמין עם עצמות בשבת
הרה"ג יעקב אריאל | ד אדר תשס"ו

יצירת אספרסו ע"י קפה קלוי וטחון
מכון התורה והארץ | ט"ז שבט תשפ"ג

האם תפו"א חם מבשל בשבת?
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ב טבת תשס"ו

הכנת נס קפה בשבת
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אייר תשע"א
הרב אליעזר מלמד
ראש ישיבת הר ברכה ורב הישוב. מחבר סדרת ספרי "פניני הלכה".
מחשב נייד במקומות מטונפים
א שבט תשס"ב
חטא בשגגה
י"ז שבט תשס"ב
לימוד גמרא
כ שבט תשס"ב
תחושת דה-זה-וו
ד שבט תשס"ב
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב

שיבולת שועל האם זה חמץ?
הרה"ג יעקב אריאל | י ניסן תשס"ח

עליה לקבר בניסן
הרב עזריה אריאל | כ"ג אדר ב' תשע"ד

הוצאת אבל משבעה - כיצד?
הרב יצחק בן יוסף | י"א מרחשון תשפ"א

תשלום מראש על עיסוי בשבת
הרב שמואל אריאל | א ניסן תשפ"ג
האם במיה נחשב קטניות בפסח?
הרב דניאל קירש | א ניסן תשפ"ג
