• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

מדוע הקב"ה ברא אותנו?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ד אב תשס"ד
שאלה
אם הקב"ה כל כך חכם, מדוע יצר את האדם? האם למשול בנו לא משעמם אותו? הוא יכול היה לברוא בריאות יותר חכמות ונבונות מבני אדם, לא? אשמח אם תענה לי במילים פשוטות כי אני בס"כ בן 14.
תשובה
שאלה גדולה שאלת וזה אומר שאתה בחור מעמיק. אך להשיב על שאלות עמוקות- מדוע הקב"ה ברא את עולמו, ומה מטרת הקב"ה בבריאת העולם אי אפשר להשיב על רגל אחת בתשובה קצרה. על כך נכתבו ספרים שלמים, ואני מניח שבמשך הזמן תוסיף דעת ותבין יותר ויותר את את הרצון האלוקי. ובנתיים, מאחר שאתה יודע שהקב"ה חכם, מתוך הנחה זו תצא ותתבונן בעצמך איזה עולם נפלא העולם הזה. כמה חכמה יש בבריאה, וכמה נפלא הוא האדם שהוא עיקר הבריאה. ותראה שאתה בעצמך יכול לענות על שאלתך. וכאמור לאחר שתלמד ותוסיף דעת תוכל להבין בצורה יותר עמוקה את התשובה לשאלתך על פי הספרים שעוסקים בזה כגון ספרי הרמח"ל.