• כתובה

בדיקת הכתובה כסגולה

הרב דוד חי הכהן

כ"ז שבט תשע"ג
שאלה
לרב דוד חי הכהן שליט"א. רצינו לשאול על מנהג שרווח, ואולי בחילוף אותיות של מנהג כאן זה גהנם. האם כאשר לזוג אין כמה שנים ילדים או שיש להם הרבה ויכוחים, האם נכון לעשות בדיקה על הכתובה שלהם?
תשובה
הדרכת חז"ל היא שאדם שבאים עליו יסורים יפשפש במעשיו. ואם בין הבדיקות יבדוק גם את הכתובה אין בזה פסול, ופעמים שנמצאו כתובות פסולות בעדים פסולים או קרובי משפחה, ואין פסול אם הבדיקה נעשית ע"י ת"ח אמיתי שלא מחפש טעויות ומברר דבר לאשורו.