• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

למה אני סובלת?

הרב יצחק גרינבלט

כ"ה תמוז תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב. אני דתית ויש לי שאלה מהותית. אני רוצה לדעת למה אני סובלת כ"כ בעולם הזה? למה זה מגיע לי.אני שתמיד שמרתי מצוות יותר מכולם,שהחמרתי על עצמי.ולעומת זאת חברתי ועוד חברות רבות אחרות לא סבלו ככה וגם בתור נשואות מצליח להם(פחות או יותר).יאמר לי כבוד הרב עכשיו את סובלת ובעולם הבא תקבלי שכר גדול,אבל אולי אני רוצה פחות עולם הבא וקצת פחות לסבול.מישהו שאל אותי אם אני רוצה לסבול כ"כ הרבה ולקבל עולם הבא גדול.אוסיף שהשאלה לא באה לקנטר.אני רוצה לקבל תשובה ולהתחזק באמונה בעז"ה. תודה כבוד הרב.
תשובה
ב"ה שלום לך. צר לי לשמוע שכל כך קשה לך. זה ממש כואב! אתפלל לה' שישלח לך ברכה והצלחה, וגם את נסי לקבל על עצמך דברים טובים כדי שתזכי להצליח יותר, ותזכה לשפע ברכה והצלחה. דעי, ששאלתך שאלה ממש טובה ואמיתית, ואי אפשר לברוח ממנה בכל מיני תשובות שאמרו לך! תשובות אלו לא מניחות את הלב, ומשאירות את האדם עם הקושי שלו. חשוב מאוד לדעת שאנו לא רוצים את הקשיים האלו, ואנו עושים את הכל כדי שהם לא יהיו, אך לא תמיד הדבר תלוי בנו. אנו רואים רק חלק מתמונה, ואין אנו מסוגלים לראות את התמונה השלמה. חכמנו זכרונם לברכה לימדו אותנו שהקושי תפקידו לתת לאדם התמודדות, ושעל ידי ההתמודדות האדם יתקדם ויבנה ממנה. הדבר דומה למסלול גיבוש של יחידה קרבית, שחייל קרבי בגיבוש עלול להרגיש קושי לא פשוט, בפרט כשהוא רואה את האחרים עוברים תהליך קל כל כך, והוא נדרש להרבה יותר! הוא מרגיש חוסר מוסריות ביחס אליו, אך אדם מהצד מבין שרק תהליך זה יכשיר אותו להיות חייל סיירת אמיתי. כך גם ביחס למצב של האדם בעולם. ההתמודדויות והייסורים תפקידם לחשל את האדם, לבנות בו את הכוחות כדי שהוא יהיה מסוגל להפיק מעצמו הרבה יותר. שהוא יזכה להיות יותר זך ויותר טוב. המון דוגמאות אפשר להביא לכך, אך חשוב שתדעי שכל מה שאת עוברת, בא לטובתך, לחשל אותך ולהכין אותך לקראת התפקידים המיוחדים שה' נתן לך בהמשך הדרך. כן לכל אחד יש תפקיד מיוחד, ולשם קיומו הוא גם עובר תהליכים רבים בעולם. כל הכבוד לך על כל מה שאת עושה, ובודאי לי שאת תקבלי על כך את השכר שלך, אך דעי שה' רוצה שאת לא רק תהיי טובה אלא שאת תהיי מהסיירת שלו יתברך, מאלו שמובילים, וכל הקשיים מובילים אותך לשם. היי חזקה, ואל תיתני לכל המחשבות של היצר הרע להחליש אותך, את בדרך הנכונה, את זוכה ואת תזכי בעזרת ה'. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.