- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
דיני מליחה וצלייה לספרדים
שאלה
למנהג הספרדים-
1. האם ניתן לכתחילה להכשיר בשר במלח דיאטטי [שחולים אסור להם מלח רגיל]?
אולי מלח כזה לא עושה את הפעולה ,שחז"ל רצו שיעשה?
וחולים אלו יאכלו רק בשר ועוף צלוי?
2. אם טיגנו ביצים אורגניות ומצאו באחת מהם דם, האם צריך פי 60 כדי להתיר את שאר המאכל? [כמובן הוציאו את חתיכת הדם]
3. האם בשר שנטחן, עשו ממנו קציצות והתברר ששכחו להדיחו ולמלוח אותו, האם מהני עכשיו למולחו ואז לבשלו? [הרי דעת הסמ"ק והסמ"ג שהטעם בהדחה הראשונה כי יש דם בעין וההדחה פועלת להסירו שלא יבלע פנימה וכאן ההדחה לא נעשתה]
4. בשאלה הקודמת האם צלייה תעזור?
5. האם בשר שנצלה על האש ונשפך עליו מים, האם נאסור כי המים שנשפכים על הבשר תוך כדי צלייתו מפעפעים בו ומבשלים אותו ונמצא שנתבשל הבשר בדמו?
תשובה
1. צריך לברר אם יש לו תכונות של מלח כמו יבוש ושמירת הבשר מריקבון אפשר להכשיר ואם הוא רק סוג של טעם מלח אין להכשיר בו.
2. אם הביצים מופרות ע"י זכר צריך 60 מהביצה ואם לא מספיק 60 כנגד הדם.
3-4. אי אפשר להכשיר כך אלא רק ע"י צליה.
5. אם זה תוך כדי צליה אין לאסור כי בשול אוסר כיון שאין למים מקום לזוב הם מבשלים את הבשר עם הדם , אבל על האש המים זוחלים ולא נשארים על הבשר ומה שנשאר נשרף מיד ולכן אין לאסור.

כשרות שוק טלה (רגל אחורית)
הרה"ג דוב ליאור | ז אייר תשס"ט

צליית דברים על מנגל - המשך
הרה"ג דוב ליאור | י"ג סיון תשס"ד

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב
ברכה אחת על שחיטת כמה בהמות
הרבנות הראשית לישראל | ג טבת תשפ"ב

הרב דוד חי הכהן
ראש מוסדות "אורות התורה" וראש ישיבת "נתיבות ישראל" בבת ים.

תיקון כתובה
ה כסלו תשס"ג

ברכה אחרונה על נוזל
י"ד כסלו תשס"ג

המתת חסד לאור המקורות
ט כסלו תשס"ג

הכנסת המת לבית הכנסת
י"ד כסלו תשס"ג

גדרי "לא ילבש" וסידור גבות העיניים לגברים
הרב עזריה אריאל | כ"ט טבת תשע"ז

שמחה וצער בשבת
הרב עזריה אריאל | י"ז סיון תשע"ח

שמחה וצער בשבת
הרב עזריה אריאל | י"ז סיון תשע"ח
לסדר את השולחן בסוף סעודה שלישית
כולל הלכה בית אל | י"א אב תשע"ז

אישורי הגעה לאירועים מעורבים
הרב דוד חי הכהן | ב תמוז תשפ"ב

הריגת נמלה
הרב יצחק בן יוסף | א תמוז תשפ"ב
איך להתחיל לשמור שבת?
הרב יצחק גרינבלט | א תמוז תשפ"ב
