ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בישול מרק עם בצל בסיר בשרי/חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ט מרחשון תשע"ה

בישול מרק עם בצל בסיר בשרי/חלבי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום כבוד הרב,

1. אם אני מכינה מרק פרווה בסיר בשרי שלא בן יומו, ממלאת את הסיר מים, שמה בצל חי (שלא טיגנתי לפני) ואז מרתיחה את
המרק, האם המרק הופך להיות לבשרי?

2. אם טיגנתי בצל במחבת חלבי לא בן יומו שהוכן כתוספת לפוקצ׳ה, אח״כ חיממתי הכל בתנור:
א. מה דין הפוקצ׳ה? האם נחשבת חלבית או בחזקת חלבי?
ב.האם ניתן לאכול ממנה אחרי ארוחה בשרית ללא המתנה?
ג. התבניות שנאפו איתן הופכות לחלביות או נשארות פרווה (התנור לא בן יומו והוכשר לפני על 230 מעלות)

אציין שאני נוהגת על פי מנהג ספרד.

תודה רבה

תשובה:
1) אין לאכול את המרק עם חלב, אך אין צורך להמתין לאחריו שש שעות.
2) הפוקצ'ה נחשבת כחלבית, ואסור לאכלה יחד עם בשר, אך מותר לאוכלה מיד לאחר ארוחה בשרית.
אין צורך להכשיר את התבניות.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il