• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

שאלה בנוגע לסוכה מתחת גגון פרגולה - דחוף

הרבנות הראשית לישראל

י"ז ניסן תשע"ה
שאלה
מועדים לשמחה, למרות שאנו בפסח ונושא השאלה שיך לסוכות הנושא דחוף כיוון שקרוב משפחה מתעתד בעז"ה לבחון דירה כדלקמן: לדירה יש מרפסת הפתוחה לכיפת השמים. מעל המרפסת בגובה 2.8 מ’ ישנה הפרדה של מעין גגון - פרגולה מכמתכת העשוי פלחים (מוטות מתכת). מטרת הגגון (פרגולה) זו היא למנוע רח"ל נפילות מחלון הקומה העליונה יותר. הגגון מכסה את כל המרפסת שמתחתיו (של מרפסת הסוכה). דרך הגגון-פרגולה ניתן לראות את הכוכבים והוא מעט מצל. לקרוב המשפחה סוכה כשרה עם סכך כשר שגובהם 2.4 מ’ (יש לו סוכה נוספת בגובה 2 מ’) הוא אינו משתמש וגם אינו יכול להשתמש בגגון - פרגולה זו לסכך אלא בסכך כשר שלו הצמוד לדפנות. כמובן גשם עובר דרך הגגון-פרגולה וניתן לראות את השמים. הגגון-פרגולה בשלבי בניה כך שניתן להגדיר את צפיפותו ועוביו וכו’? האם הסוכה שתיבנה מתחת לגגון- פרגולה מעין זו כשר? האם יש הנחיות לגבי צפיפות הפלחים או חורים בגגון? מה המקורות? האם כשר לכתחילה או יש מחלוקות? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה הריווח יהיה יותר משלושה טפחים. והמוטות יהיו פחות מרוב. בברכה הרב חגי בר גיורא ן