ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- ספריה
- יש שואלים
- ארץ ישראל
- משפחה חברה ומדינה
- ישוב הארץ, גבולותיה ויציאה לחו"ל
- המאבק על הארץ
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
הממשלה מצהירה שהיא תילחם בטרור כאילו אין תהליך מדיני. אך זו הצהרה נבובה, ובאמת אי-אפשר כלל לקיים אותה. אם הממשלה תילחם בטרור בצורה משמעותית, יפסק התהליך המדיני, ואם היא לא תילחם בטרור הוא יתגבר חס-ושלום, והרי כבר היום הוא בלתי-נסבל, בלתי-נסבל לחלוטין.
אין ברירה! הממשלה אכן צריכה להילחם בטרור בכל העוצמה. למרות שהדבר יפגע בתהליך המדיני, עליה להלחם בו עד חורמה. אם לא נעשה כן עתה, הרי שהכנסנו את עצמנו לתוך צבת; התהליך המדיני קושר את ידינו ואין אנחנו יכולים להאבק בטרור. ממילא הערבים יכולים להגביר את עוצמת הטרור בלי שנוכל לעצור אותו. הם אוחזים אותנו במלקחיים, בתהליך מדיני ובטרור בלתי-נסבל. אין להם מה למהר. המצב הזה אידיאלי מבחינתם. כך הם יִשְׁחקו אותנו ויוכלו להשיג השגים נוספים.
יש לציבור כח להתמודד עם קשיים, אך לא עם קשיים מיותרים הנובעים משגיאות של הממשלה. ההתנהגות חסרת-התושיה של הממשלה מעליבה ומבזה, וכוונתי לאי-היכולת להגיב על הפגיעות בנו. צה"ל מחכה להוראות מהדרג הפוליטי, הוא לא לוחץ על הממשלה שתתן לו את האמצעים להתגבר על הטרור, שכן צה"ל אינו רוצה להיות אחראי לקריסת התהליך המדיני. הדרג הפוליטי מחכה לבקשת צה"ל. אם צה"ל יבקש, הוא לא יסרב, כי אינו רוצה להיות אחראי על החרפת הטרור, ובינתיים כל אחד זורק את האחריות על השני, והטרור מתגבר יותר ויותר. האם במצב כזה אפשר שלא לדאוג?!
במצב כזה אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים. יחד עם זה, אין כל ברירה אלא להפגין ולהפגין, עד שהממשלה תוציא את עצמה מן המלקחיים הערביות ותילחם בטרור עד חורמה.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

שמונה פרקים לרמב"ם מדרגות בקרבה אל המלך
שיעור 5
השיעור עוסק בתורת הנפש של הרמב"ם ובמשל הארמון המפורסם מתוך "מורה הנבוכים", הבוחן את הדרגות השונות בקרבה לה' ובהגשמת ייעודו השכלי והרוחני של האדם. דרך סיפורים חסידיים ודיון על אתגרי השעה, מודגש החיבור שבין לימוד עמוק, תיקון המידות והמפגש עם הבורא.

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

אור החיים על הפרשה ברכות השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק א'
השיעור עוסק בביאורו של ה"אור החיים" לברכות משה לשבטי יוסף, זבולון, יששכר וגד בפרשת "וזאת הברכה". במהלכו מנותחות המשמעויות הרוחניות וההיסטוריות של הברכות, לצד מקומו המיוחד של משה רבנו בהנהגת העם ובקבורתו.

אור החיים על הפרשה סוד ראיית משה וברכת השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק ב'
השיעור עוסק בביאורי ה"אור החיים" לברכות השבטים בסוף ספר דברים, תוך התמקדות בשבטי גד, דן ואשר ובמשמעות מלחמותיהם וברכותיהם. בהמשך נבחנים האופן שבו ראה משה את ארץ ישראל מהר נבו, פטירתו, וסוגיית כתיבת שמונת הפסוקים האחרונים של התורה.

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.














