• שבת ומועדים
  • ארבעת המינים

הרחת האתרוג בסוכות

כולל הלכה בית אל

כ"ה תשרי תשע"ז
שאלה
מועדים לשמחה, האם מותר להריח את האתרוג בחוה"מ ובשבת חוה"מ והאם יש לברך על כך כך הנותן ריח טוב בפירות? אם כדרך אגב, כשמסתובב בחדר עולה באפי ריח האתרוג (הנמצא בקופסה בחדר) האם גם אז יכול לברך? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה! מותר להריח אתרוג בחול המועד, ולברך עליו. וכן הדין בשבת, אלא אם כן מקפיד עליו מאוד שלא יגעו בו ואז הוא מוקצה. ריח שיש לו עיקר (מקור שממנו נובע הריח) - ניתן לברך עליו. וכן הדין באתרוג בקופסא. בברכה, הרב דביר טובי כולל הלכה בית אל