ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת כלים לפסח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י ניסן תשע"ז

הכשרת כלים לפסח


הרב עזריה אריאל

שאלה:
שלום רב!
כמה שאלות בנוגע להכשרת כלים לפסח:
1. יש ברשותנו כלי בישול, שהוא מעין הכלאה בין מחבת וסיר. עיקר השימוש בו הוא לבישול תפו"א בשמן. האם וכיצד ניתן להכשירו לפסח?
2. לכלי זה קיים מכסה מזכוכית. אנו נוהגים ע"פ מנהג אשכנז. האם ניתן להכשיר את המכסה לשימוש בפסח?
3. סיר אלומיניום שעיקר השימוש בו הוא לבישול אטריות במים - האם וכיצד ניתן להכשיר לפסח?

תודה רבה!

תשובה:
שלום לכם.

1. לא הבנתי מהתיאור מהו שימושו הרגיל. "בישול תפוחי אדמה בשמן" הכוונה לטיגון, או בשמן עמוק? אם רוב השימוש בכלי הוא בשמן עמוק ו/או בישול במים ניתן להכשירו בהגעלה. אמנם במחבת מנהג האשכנזים שלא להגעיל אלא ללבן (רמ"א סי' תנא סי"א), אבל כאשר רוב השימוש בנוזל מרובה דינו כסיר (על פי הש"ך ביו"ד סי' קכא סק"ח, פמ"ג או"ח סי' תנא משבצות זהב סקט"ז). מצטרף לכך השיקול שמעיקר הדין די למחבת בהגעלה, בפרט לגבי פסח, וכפי שכתב בביאור הלכה בסי' תנא סי"א ד"ה מותרת.
2. למנהג האשכנזים אין להכשיר כלי זכוכית.
3. סיר אלומיניום ניתן להגעיל ('הגעלת כלים' עמ' רצב).


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il