• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

כיצד לנהוג בקבלת שבת הנכנסת מאוחר בחו"ל

הרב שמואל אריאל

כ ניסן תש"פ
שאלה
שלום וברכה, אני נמצא בחו"ל לתקופה ממושכת. עם שעון הקיץ השבתות נכנסות בשעה מאד מאוחרת. שאלתי האם ניתן לקבל שבת מבעוד יום (להתפלל עד מזמור שיר ליום השבת). לאכול את סעודת השבת. ולאחר צאת הכוכבים להתפלל ערבית (גם כגוונא?) ולאחר מכן לעשות קידוש ולטעום דבר מה לפני השינה? האם זה מותר? והאם יש פתרון אחר כיוון שאכילה בשעה מאוחרת מכבידה וכבר אין תאבון בשעות אלה. ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה! הפיתרון למצב כזה הוא קצת שונה ממה שאתה מציע: להדליק נרות ולקבל שבת משעת פלג המנחה (אפשר לומר את פרקי קבלת שבת, אך אם יש תפילה בציבור מאוחר יותר אפשר לקבל שבת באמירה בלבד ואת פרקי קבלת שבת לומר מאוחר יותר עם הציבור), ואז לקדש ולאכול את סעודת השבת. לאחר צאת הכוכבים להתפלל תפילת ערבית. הרחבה ופרטים נוספים לגבי פיתרון זה, עיין כאן https://www.yeshiva.org.il/ask/99967 בסוף התשובה.