• טבילת כלים

טבילת כלי / מכירה לגוי

הרב יצחק בן יוסף

י"א ניסן תש"פ
שאלה
לגבי טבילת כלים, ראיתי דעות שאומרות שרצוי כן לטבול כלים חדשים גם בתקופה זו ולא למכור לגוי ,מהי דעת הרב?
תשובה
בימים כתיקונם מכון צומת בראשות ידידי הרב מנחם פרל יצאו ביוזמה כדי לפתור בעיה בכלים חשמליים שיש חשש שיהרסו בטבילה במקווה, בזמנים אלו ניתן להשתמש בפתרון זה תוך כדי סימון הכלים שלאחר שתעבור המגפה להטבילם. מנהג ישראל להטביל כלים ואין סיבה לשנות מהמנהג ולעקוף אותו ולהפסיד ברכות. (למעט כלים חשמליים מסיבות מובנות) כעת בימים אלו נסגרו מקוואות הכלים, וחייבים לשמור על ההנחיות ולהחמיר ביתר שאת בהלכות פיקוח נפש.