למה לימוד כ"כ חשוב?

הרב אלישיב קפקה

ז מרחשון תשפ"א
שאלה
בזמן האחרון אני שואל את עצמי, מדוע נקבע "ותלמוד תורה כנגד כולם" כלומר מדוע בכלל נקבע דבר אחד כנגד כולם. ואם כבר נקבע דבר אחד כנגד כולם, אולי היה טוב יותר לומר: "וכיבוד הורים כנגד כולם"
תשובה
בס"ד שלום רב, אכן יש עוד כמה מצוות שנאמר עליהם כנגד כולם כגון ישיבת ארץ ישראל, ציצית, תפילין ועוד. אך לימוד התורה הוא השורש לכל קיום המצוות. אדם הלומד תורה מקבל גם כח וחשק לקיים את המצוות כולן, אפילו כאלו שלא עסק בלימוד הלכותיהן. וזאת כיון שלימוד תורה הוא החיבור העמוק ביותר של האדם אל רבש"ע, כי שבמהלך הלימוד האדם עוסק בהבנת רצונו של ה'. בהצלחה,