• תפילת העמידה

פסוקים לשמות אנשים בסוף שמונה עשרה

הרב נועם דביר מייזלס

ח סיון תשפ"ב
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב. א. קוראים לי שירה, ורציתי לדעת מה הפסוק שלי, בפסוקים לשמות אנשים, ואם יש פסוק עם השם שלי. ב. למה צריך לומר פסוק של השם שלי? ג.מי ששמו מופיע בפסוק או מי שיש לו שני שמות?
תשובה
שלום וברכה. א. "שיר השירים אשר לשלמה", גם מוזכר עניין השירה, ובנוסף הפסוק מתחיל ומסתיים באות הראשונה והאחרונה של השם שלך. כמובן שיש עוד פסוקים, אך זה נראה מתאים ביותר. ב. מבואר בספר השל"ה שבעת פטירתו של האדם שואלים אותו איך קוראים לו, ואם חלילה הוא שוכח, יש לו בכך יסורים גדולים עד שיזכור את שמו. לכן כתב השל"ה הקדוש סגולה לכך, שיאמר לפני "יהיו לרצון אמרי פי" האחרון, פסוק המתחיל באות הראשונה של שמו ומסתיים באות האחרונה של שמו. ג. ומי ששמו נמצא בפסוק עצמו, די בכך. ואם יש לאדם שני שמות, יאמר שני פסוקים (ראה כל זה בסידור קול אליהו בסופו, וראה עוד כה"ח קכ"ב סק"א, ומעין דברי השל"ה כבר כתב ברש"י בסוגריים המובא בסוגריים בספר מיכה פרק ו' ט'). ברכת ה' עליכם תמיד,