• ברכות השבח והראייה

האם עיוור צבעים יכול לברך על קשת?

כולל הלכה בית אל

כ"ז אדר תשפ"ג
שאלה
א. האם אדם עיוור צבעים יכול /צריך לברך ברכה על הקשת ברק וכו ב. האם עיוור צבעים יכול להיות עד במשפט בדיני ממונות או דיני נפשות
תשובה
שלום וברכה, א. אם הוא רואה את הקשת יכול לברך. ב. הרי"ף כותב שסומא כשר לדון, הוא לומד זאת מהגמרא בסנהדרין (לד, ב) על סומא (באחת מעיניו) שהיה בשכנותו שהיה סומא באחת מעיניו והיה דן דיני ממונות. ר יוחנן למד שמותר לו לדון מהמשנה "דיני ממונות דנים ביום וגומרין בלילה", כמו שגומרים בלילה אע"פ שאין כל הדין כולו לאור היום, כך גם ניתן לומר שאף שאינו רואה בצורה הכי טובה הוא יכול להעיד. בברכה, הרב עדיאל קאפח