ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- ספריה
- יש שואלים
- שונות
- משפחה חברה ומדינה
- מבט על התקופה
- התבוננות כללית
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
התקשורת החופשית המתירנית, שמגלה את כל מה שצריך להיות מכוסה, שחושפת את כל מה שהצִנעה יפה לו, הספרות המגרה, הסרטים, הטלוויזיה בכבלים, קלטות הווידיאו ולאחרונה הטלפונים עם השיחות המשחיתות, - כל הפיתויים הללו חודרים לכל בית. גם הציבור הדתי אינו מוגן, גם הציבור החרדי אינו יכול למנוע את ההשפעות הללו, אינו יכול לחסום באופן מוחלט את החדירה של האווירה המתירנית לתוכו, אינו יכול לבלום את האפשרויות השונות של האדם, שלא ייגרר ויימשך ויושפע לרעה. הרי אי-אפשר לעצור בעד האדם בביתו לראות, לקרוא, לשמוע את כל הזוהמה התאוותנית המשחיתה את הנפש, ואם אמנם יש ערך רב למאבק נגד התמונות המגרות ברחובות, נגד המתירנות המופרזת, אך אין בכח המאבק הזה לבלום ולעצור את שטף הגירויים המתרבים והולכים.
אין ברירה אלא לפתח חיסונים נפשיים חזקים כנגד החולשות הללו. הדרך להתמודד מול הרוחות הרעות הללו היא: ראשית, להתמלאות בשאיפות רוחניות גדולות, בשאיפות ערכיות שימלאו את הלב ולא ישאר בו מקום פנוי להבלים, - להתמלא באידיאלים מושכים ומלהיבים, באהבת ד', באהבת תורה ובמעשים טובים שממלאים סיפוק ואושר. שנית, לפתח כח של גבורה פנימית: "איזהו גיבור? הכובש את יצרו" (אבות ד ; א). לפתח כח שליטה עצמית, ריסון עצמי, שאדם ידע להתגבר על נטיותיו השליליות ולא יגרר אחרי תאוותיו אלא ישלוט בהן.
אין בכוחנו לשנות את המציאות. אין ביכולתנו לחסום באופן מלאכותי את האפשרויות של הצעירים מלהשתמש בכל הכלים התקשורתיים החדשים. הדרך היחידה העיקרית: היא לרומם את הנוער למגמות גדולות, אטרקטיביות, ולפתח כח רצון ושליטה עצמית. או אז מעז יצא מתוק, הירידה תהיה לצורך עלייה, יתפתחו כוחות חדשים של גבורה, של בריאות, של חוסן, שמעולם לא היו, והם יהוו כח מושך ומרומם, שיוביל את הכלל כולו לתיקונו ולבריאותו. אלה הגיבורים, שידעו למשול בעצמם ולהנהיג את עצמם, הם יהיו המנהיגים של הכלל שיכוונו אותו לדרכו הנכונה.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

שמונה פרקים לרמב"ם מדרגות בקרבה אל המלך
שיעור 5
השיעור עוסק בתורת הנפש של הרמב"ם ובמשל הארמון המפורסם מתוך "מורה הנבוכים", הבוחן את הדרגות השונות בקרבה לה' ובהגשמת ייעודו השכלי והרוחני של האדם. דרך סיפורים חסידיים ודיון על אתגרי השעה, מודגש החיבור שבין לימוד עמוק, תיקון המידות והמפגש עם הבורא.

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

אור החיים על הפרשה ברכות השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק א'
השיעור עוסק בביאורו של ה"אור החיים" לברכות משה לשבטי יוסף, זבולון, יששכר וגד בפרשת "וזאת הברכה". במהלכו מנותחות המשמעויות הרוחניות וההיסטוריות של הברכות, לצד מקומו המיוחד של משה רבנו בהנהגת העם ובקבורתו.

אור החיים על הפרשה סוד ראיית משה וברכת השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק ב'
השיעור עוסק בביאורי ה"אור החיים" לברכות השבטים בסוף ספר דברים, תוך התמקדות בשבטי גד, דן ואשר ובמשמעות מלחמותיהם וברכותיהם. בהמשך נבחנים האופן שבו ראה משה את ארץ ישראל מהר נבו, פטירתו, וסוגיית כתיבת שמונת הפסוקים האחרונים של התורה.

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.














