• זמני התפילה והיום

לאחר שעבר סוף זמן ק"ש

הרב יצחק בן יוסף

ט אייר תשע"ג
שאלה
אם אני רואה שעומד לעבור זמן ק"ש ואני בתחילת התפילה,אז ראיתי שרשום שצריך לקרוא את שמע ישראל שמופיע בקורבנות ואחריו לומר את כל ק"ש, למה הכוונה(האם הכוונה לומר -"אתה הוא אחד...ריח ניחוח להשם,או שהכוונה לומר את קריאת שמע שמופיע בהמשך לפני שמונה עשרה)? אחרי שאמרתי את הק"ש שמופיע בקורבנות לפני שעבר הזמן והגעתי לישתבח וכבר עבר זמן ק"ש האם אני צריך להגיד את ברכות ק"ש (הרי אמרתי את ק"ש בהתחלה בזמנו אבל הגעתי לק"ש לפני שמונה עשרה אחרי שעבר זמנו)?
תשובה
כאשר רואים שעובר זמן קריית שמע אומרים בקורבנות מפסוק שמע ישראל עד ה' אלוקיכם אמת. שאר התפילה כרגיל . למרות שעבר הזמן .אומרים קריית שמע וברכותיה כחלק מהתפילה.