• שאלות כלליות

יחסו של הרב קוק לממון

הרב אליעזר מלמד

י"ג תשרי תשס"ה
שאלה
מדוע הרב קוק נהג לזלזל בכספו האישי, ותרם כספים רבים למרות שהוא וביתו היו חיים בדוחק? מהי ההדרכה המעשית כיום לגבי היחס לכסף?
תשובה
יש מנהגי חסידות של צדיקים שמוותרים על הנאת עצמם למען אחרים, וכאשר גם המשפחה שותפה לזה, אזי יש בכך חסידות. אולם ההנהגה הרגילה לשמור על הכסף, ולא לבזבז יותר מחומש. וכך נהגו רוב רובם של הצדיקים, וכך נהגו האבות הקדושים, אברהם, יצחק ויעקב שהגדילו את רכושם וזכו לברכה. ויעקב אבינו חזר אחר פכים קטנים.