• שבת ומועדים
  • תעניות

מסיבת חתונה (שבע ברכות) אחרי חתונה בט"ז תמוז

הרבנות הראשית לישראל

ב תמוז תשע"ד
שאלה
אני מוזמן לחתונה בסוף ט"ז תמוז אשר תערך לפני השקיעה, כך שהחתונה עצמה לא תקרה בשלשת השבועות. אבל המסיבה עצמה ודאי תמשיך (או אפילו תתחיל) אחרי שקיעה. האם יש בעיה לקחת חלק במסיבה זו (שהינה גם "שבע ברכות" אבל גם שמחת מרעים) כשהיא נופלת בשלשת השבועות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה למרות שהצום מתחיל מהבוקר דיני שלושת השבועות מתחילים מהלילה. לכן בני עדת אשכנז נוהגים לא להיות במקום תזמורת וריקודים כל שלושת השבועות. אבל היות ומתירים לשאת לאשכנזים ביום ט"ז והסעודה ממשיכה בלילה אפשר להשתתף. בברכה מהרה יבנה המקדש הרב חגי בר-גיורא