ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- הלכה מחשבה ומוסר
- דרכים בפיתוח האישיות
- חסידות ועבודת ה'
- הלכה מחשבה ומוסר
- עבודת ה', מצוות ותשובה
- קיום מצוות
שרת המדיה מוקדש על ידי משפחת גרין לעילוי נשמת יקיריהם
לימוד השיעור מוקדש לרפואת
ציפורה בת דוד
נמצא שחסיד כזה, מלבד העבודה שהוא עובד במעשה המצוות בכוונה לכבוד ה', הוא מצטער תמיד צער ממש על הגלות ועל החורבן, מפני שזה גורם מיעוט כבודו יתברך והוא מתאווה לגאולה, לפי שעל ידה יהיה עילוי לכבוד שמו יתברך. והוא מתפלל תמיד על גאולתן של ישראל למען כבוד שמים. ואל יאמר אדם: מי אני ומה אני, שאתפלל על הגלות ועל ירושלים. האם מפני תפילתי יכונסו הגלויות ותצמח הישועה? בעצם התפילה, כבר יש נחת רוח לפניו יתברך, שבניו מבקשים על זאת, והקב"ה שמח בזה. וכדי שלא יאמרו אדם: מי אני ומה אני. אמרו חז"ל בסנהדרין: לפיכך נברא אדם הראשון יחידי, לדעת את ערכו של כל יחיד ויחיד, שממנו יכול לצאת עולם שלם. וכאשר ישראל לא מתעוררים לבקש על הגאולה, על החזרת כבוד שמים, מתרעם עליהם הנביא ואומר: "וירא כי אין איש וישתומם כי אין מפגיע". ועוד אמר: "ואביט ואין עוזר, ואשתומם ואין סומך". ואמר: "ציון היא אין דורש לה". ואמרו חכמים: מזה יש ללמוד שצריך לדרוש את ציון, כי אי-אפשר שכבוד שמים יגדל אלא בגאולתן של ישראל, שזה תלוי בזה, כמו שאמר תנא דבי אליהו: "ומתאנח על כבודו של הקב"ה ועל כבודן של ישראל". ואם עושים מצוות שלא בכוונה זו, על זה בא הפסוק ואומר: "כל הבשר חציר וכל חסדו כציץ השדה". ופירשו חכמים: כל חסד שעושים, לעצמם הם עושים - לטובת נפשם ולהנאתם.
לסיכום: שני חלקים יש בכוונה שלימה שהיא לכבוד שמו יתברך: אחת - בזמן העבודה, בעת קיום המצוות, שתהיה הכוונה לכבוד שמים, לעשות נחת רוח לפניו. והשניה - הצער והבקשה על כבוד שמים שיחזור לשלימותו, וזה בעילוי כבודן של ישראל ושלוותן, שבזה מתעלה כבוד שמים, כבוד שלם.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.

ענינו של ראש השנה סוד השופר ופנימיות ראש השנה
השיעור עוסק במשמעותו הפנימית והעמוקה של השופר, שאינו רק מצווה מעשית אלא ביטוי לתפילת הנשמה ולחיבור לשורש ההוויה, הבינה ותיקון העולם העתידי. מתוך כך מוארים סדר הברכות של ראש השנה והשאלה ההלכתית והרעיונית של הימנעות מתקיעת שופר כאשר החג חל בשבת.

שמונה פרקים לרמב"ם כוח המדמה בשירות הקודש
שיעור 4
השיעור עוסק במהותו ובחשיבותו של כוח המדמה כגשר הכרחי המתרגם את רעיונות השכל המופשטים לציורים מוחשיים, עולם הרגש והמעשה. דרך דברי הרמב"ם, הראי"ה קוק וההקשר לערב ראש השנה, מובהר כיצד חיבור הדמיון לעבודת ה' מונע טעויות ומעניק חיות מעשית לקיום המצוות.















