ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- מדורים
- אדני הבית
- זוגיות
- משפחה חברה ומדינה
- נישואין וזוגיות
- הקשר הזוגי
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
רויטל בת לאה
אנחנו נשואים כמעט 13 שנה, בעלי עובד ייצור ואני מורה. יש לנו שלשה ילדים. משך כל השנים חיינו כמשפחה חילונית,לאחרונה התחלתי להתקרב למסורת. בעלי לא הולך איתי, אבל הילדים דוקא נמשכים לתפילה ולשבת. היו בינינו חיכוכים, ולפני שלשה שבועות בעלי עזב את הבית. הוא אמר שיחזור בתנאי שאסע איתו בשבת לבריכה. האם מותר לחלל שבת למען שלום בית?
תשובה:
מתוך שאלתך ניכר שהבעיה עמוקה יותר משאלת חילול השבת. לגוף השאלה, מצאנו דברים רבים אותם התירו חכמים משום שלום בית, אבל לא לחלל שבת.
אולם, הבעיה הרבה יותר עמוקה. אני מניח שיש פער השכלה בינך לבין בעלך.
בעל צריך להיות מוביל בבית ובמשפחה. הוא צריך להיות בעל שיקול הדעת, שכל בני המשפחה יכולים לסמוך עליו. כמו כן, הוא צריך להיות בעל ידע רחב יותר מבני ביתו, ובעיקר, מאשתו. אני משער שהחיכוכים ביניכם היו על רקע זה, שבעלך מרגיש שאת קצת 'יותר' ממנו. במיוחד לאחר שאת בתהליך התקרבות, ועוד לקחת עמך את ילדכם, זה הגביר אצל בעלך את ההרגשה שבעצם את המובילה בבית. זוהי קרקע נרחבת לויכוחים ומריבות כמעט על כל נושא. בעלך נקט בצעד שלפי דעתו יבהיר מיהו המנהיג בבית, ולכן הוא עזב, מתוך הנחה שאת 'תרדי על ברכייך' ותתחנני אליו שיחזור. ההתניה שלו, שהוא מוכן לחזור רק אם תיסעי איתו לבריכה בשבת מוכיחה את הדבר. הוא רוצה להראות שלא את תקבעי את סדר היום המשפחתי אלא הוא יחליט, וגם יאלץ אותך לפעול לפי דרישותיו, ובכך, הוא סבור שייקח את שרביט ההנהגה. לכן, גם אם היינו מוצאים פתח להתיר חילול שבת למען שלום בית, זה לא היה מחזיר את שלום הבית באמת, כי אח"כ היתה עולה תביעה חדשה, ועוד ועוד, מפני שהמטרה היא, להוכיח לך שאת נכנעת לו.
אני יכול להציע לך לשבת עם עצמך ולחפש דרכים בהם תוכלי לתת לבעלך להוביל את המשפחה. אולי באחריות על הפרנסה, אולי בקשרי ידידות עם שכנים וכד', תחומים בהם הוא יוביל וינהיג. אם תשוחחו על-כך, את יכולה לומר לו בגלוי, שאת רוצה שהוא יהיה המנהיג בבית, ובכל מה שתוכלי, תבואי לעזרתו. חכמים אומרים שאשה טובה "עושה רצון בעלה". לפעמים הכוונה היא שאכן הוא מוביל והיא ממלאת את רצונו, אך לפעמים הפירוש הוא אחר. 'עושה' כמו 'בונה'. אשה טובה בונה את רצון בעלה. בשיחה ובתגובות נכונות, תוכלי לבנות אצלו רצון להנהגה חיובית. בטוחני שאם תצליחי במהלך, יהיה בעלך מוכן גם לבוא אחרייך בתחום המסורת, ובע"ה תבנו את משפחתכם על יס
זוגיות (46)
הרב אליקים לבנון
8 - צניעות ומחלוקת
9 - האוחז בהגה
10 - תיאום ציפיות
טען עוד
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

שמונה פרקים לרמב"ם מדרגות בקרבה אל המלך
שיעור 5
השיעור עוסק בתורת הנפש של הרמב"ם ובמשל הארמון המפורסם מתוך "מורה הנבוכים", הבוחן את הדרגות השונות בקרבה לה' ובהגשמת ייעודו השכלי והרוחני של האדם. דרך סיפורים חסידיים ודיון על אתגרי השעה, מודגש החיבור שבין לימוד עמוק, תיקון המידות והמפגש עם הבורא.

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

אור החיים על הפרשה ברכות השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק א'
השיעור עוסק בביאורו של ה"אור החיים" לברכות משה לשבטי יוסף, זבולון, יששכר וגד בפרשת "וזאת הברכה". במהלכו מנותחות המשמעויות הרוחניות וההיסטוריות של הברכות, לצד מקומו המיוחד של משה רבנו בהנהגת העם ובקבורתו.

אור החיים על הפרשה סוד ראיית משה וברכת השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק ב'
השיעור עוסק בביאורי ה"אור החיים" לברכות השבטים בסוף ספר דברים, תוך התמקדות בשבטי גד, דן ואשר ובמשמעות מלחמותיהם וברכותיהם. בהמשך נבחנים האופן שבו ראה משה את ארץ ישראל מהר נבו, פטירתו, וסוגיית כתיבת שמונת הפסוקים האחרונים של התורה.

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.












