- הלכה מחשבה ומוסר
- יסודות האמונה
- משפחה חברה ומדינה
- לאור ספר הכוזרי
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
אשר בן חיים
שרת המדיה מוקדש על ידי משפחת גרין לעילוי נשמת יקיריהם
וכך נבואת משה, אהרון ומרים. כי סיני ופארן שניהם בגבול א,י, הלא הם על יד ים-סוף, ודבר ה' היה: "ושתי גבולך מים סוף ועד ים פלישתים וממדבר ועד הנהר". המדבר הוא מדבר פארן, הוא המדבר הגדול והנורא, הוא גבולה הדרומי של הארץ, והנהר הוא נהר פרת, הוא גבול הארץ בצפון.
בארץ הזאת נוצר אדם הראשון ובה מת, כי לפי המקובל אצלנו נקברו במערת המכפלה ארבעה זוגות: אדם וחוה, אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב ולאה. על הארץ הזאת נפלה המחלוקת והקנאה ברא שונה בין הבל ובין קין, כאשר ביקשו לדעת מיהו היורש העיקרי של אדם הראשון, מיהו הסגולה ובזה יהיה יורש את הארץ הזאת והוא המדובק בעניין האלוקי, ואחיו לא יהיה כי אם טפל לו כקליפה, ואז קרה מה שקרה, הבל נהרג וקין גורש מהארץ שנאמר: "ויצא קין מלפני ה'". כלומר: מן הארץ, ארץ ה'. שכן אמר קין: "הן גרשת אותי היום מעל פני האדמה ומפניך אסתר". אח"כ נולד שת שירש את הסגולה שבאדם ונעשה ראוי לנחול את הארץ שהיא רק מדרגה אחת למטה מגן-עדן.
יסודות האמונה (51)
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
27 - 27. ייחוד א"י על שאר הארצות
28 - 28. ביטוי מעלת א"י עם עם ישראל בלבד
29 - 29. "מצאת מקום חרפתי" - החיים בגולה
טען עוד
על הארץ הזאת התחרו יצחק וישמעאל, ולבסוף נדחה ישמעאל ואם כי נאמר בו: "הנה ברכתי אותו והרביתי אותו במאד מאד", לא נתברך כי אם בטובת העוה"ז. אולם ביצחק נאמר: "ואת בריתי אקים את יצחק" בו דבק העניין האלוקי והוא זוכה בטובת העוה"ב. הברית לא ניתנה לא לישמעאל ולא לעשיו, אם אמנם יש להם הצלחה בעוה"ז. על הארץ הזאת נפלה הקנאה בין יעקב לעשיו בדבר הבכורה והברכה, ולבסוף זכה יעקב בבכורה וגם בברכה, ועשיו נדחה על אף גבורתו מפני יעקב עם כל חולשתו.
בארץ הזאת יש מקומות שראויים להיקרא "שערי השמים". יעקב לא יחס את המראות שראה ליראת ה' שבו אלא למקום שבו הם נראו: "וירא ויאמר מה נורא המקום הזה". בכוח מעלות המקום ראה יעקב את מראה החלום.
אלה מקצת הדברים על א"י שאמר החבר למלך כוזר.
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
ראש מוסדות ישיבת בית אל, לשעבר רב הישוב בית אל, מייסד ערוץ 7. מתלמידיו הקרובים של מרן הרצי"ה זצ"ל לקורות חייו המלאים לחץ כאן.
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק ז (4)
שיעור מס' 93
י"ח סיון תשפ"ג
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק ז (2)
שיעור מס' 91
ט"ז סיון תשפ"ג
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק ט (3)
שיעור מס' 97
כ"ד סיון תשפ"ג
נתיבות עולם - נתיב העבודה – סיכום פרק י' - י"א (1)
שיעור מס' 99
כ"ו סיון תשפ"ג
למה ספר דברים נקרא ''משנה תורה'' ?
הפסוק המיוחד והמשונה בתורה
למה ללמוד גמרא?
רצונם המיוחד של 250 איש מקריבי הקטורת
משמעות המילים והדיבור שלנו
סודה של ברכה
איך ללמוד גמרא?
מהי המלכות שיש בכתר התורה?
הלכות קבלת שבת מוקדמת
איך אפשר להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי?
מי יושב במקום שלי?